Home » Over Ratty

Over Ratty

Waarom deze site? Al jaren word mij gevraagd waarom ik geen boek ga schrijven over mijn ervaringen en kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan bij kleurratten. Ik heb deze vraag steeds afgedaan met het antwoord dat ik geen tijd hiervoor heb.

Als fokker van kleurratten heb ik vele jaren gewijd aan het verfijnen van rassen en het creëren van gezonde dieren. Door de jaren heen heb ik een begrip ontwikkeld van de genetica die schuilgaat achter de kleurvariaties die ratten kunnen hebben. Ik ging op zoek naar wetenschappelijk artikelen rond om gezondheid, historie en gedrag.

Terugkomen op de vraag of ik mijn kennis wil gaan delen heb ik besloten omdat te gaan doen maar niet via een boek maar met deze uitgebreide website. Omdat ik vind dat een site goed moet werken waar teksten, artikelen en foto’s duidelijk moeten overkomen heb ik hiervoor enkel professionele mensen gevraagd. De website is mijn manier om kennis te delen met belangstellende, hier vind je informatie over verschillende rattenrassen, verzorgingstips, advies over fokken en nog veel meer. Of je nu een doorgewinterde rattenliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze geweldige dieren, je bent hier van harte welkom.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn site te bezoeken. Ik hoop dat je net zo veel plezier zult beleven aan het ontdekken van de wereld van kleurratten als ik heb gehad in het delen ervan.

Colofon

De website is mede mogelijk gemaakt door; op de eerste plaats door mijn vrouw Mirjam. Zij is de stille kracht en de basis van alle dingen die ik doe. Zij heeft mij de tijd gegund om dit project tot een succes te maken.

Amir, de meester van Faktor 22, de bouwer van deze geweldig mooie site. Het enige wat hij van mij verlangde was de input, de rest was zijn expertise en het resultaat is overweldigend!

Nynke fotografie, Catchy Images. Mijn opdracht aan haar was de dieren zo kleurecht op de plaat te zetten, en dat is meer dan gelukt. Niet alleen een goede fotograaf maar ook een toegewijde rattenfluisteraar. De meest gestreste diertjes eten uit haar hand.

Julietje van Ree, zij is meer dan tien jaar mijn vaste secondante. Alle vragen die ik had en niet kon vinden, zocht ze op. Visites aan universiteiten en het doorspitten van wetenschappelijke websites, niets is haar te veel!

Mariska Williams: Mijn charmante genetische adviseur.

Rian van Andel: Mijn sparring partner tijdens de shows waar wij samen de ratten jureerde.

Liesje: specialist in de mooiste fancy rats

Anne Hanson Rat biologie: Nergens heb ik meer biologische informatie over ratten kunnen vinden als op deze site. Ik las ergens dat zij geen fokker is maar een bioloog met veel interesse over ratten. Ik als fokker van ratten heb haar wetenschap als een spons geabsorbeerd. Mijn dank hiervoor!